Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su privatumo politika.

Taisyklės Suprantu

Ekologiški šaltalankių milteliai

Prekės kodas:
5,60 €

Aprašymas

  • Šaltalankiuose yra didelė koncentracija nesočiųjų riebalų (mononesočiosios ir polinesočiosios riebalų rūgštys), kurių vartojimas mityboje padeda palaikyti normalią cholesterolio koncentraciją kraujyje.
  • Šaltalankių odelės ir sėklos yra geras antioksidantų, flavonoidų, karotinoidų, nesočiųjų riebalų rūgščių šaltinis.
  • Antioksidantai: vitaminas C, vitaminas A, vitaminas E ir karotenoidai - apsaugo ląsteles nuo oksidacinės pažaidos, neutralizuoja laisvuosius radikalus ir pašalina juos iš organizmo, gali paskatinti ląstelių atsinaujinimo procesus.
  • Šaltalankio milteliai gaunami žemoje temperatūroje džiovinant uogų išspaudas ir po to jas sumalant. 
  • Spalva - oranžinės, pereinančios į rudą.
  • Kvapas - švelniai rūgštokas.
  • Skonis - švelniai rūgštokas, tipinis šaltalankių.
  • Konsistencija - matosi sėklytės, aliejingi.
  • Visi URBANFOOD produktai gaminami laikantis geros gamybos praktikos reikalavimų.

 

✓ Ekologiškas ✓ Veganiškas ✓ Be gliuteno ✓ Be laktozės ✓ Be konservantų 

✓ Be dažiklių ✓ Be pridėtinių sintetinių kvapų ✓ Nepridėta cukrų. Produkto sudėtyje yra natūralių cukrų

GMO: GMO nėra

 

Kilmės šalis: Lietuvos ekologinis ūkis

MAISTINGUMO DEKLARACIJA:

Energinė vertė kJ/kcal

1899/452

Riebalai

16,65 g

Riebalų rūgštys:  
Omega 3 17,3 %
Omega 6 24 %
Omega 9 23,6 %

Angliavandeniai

54,97 g

iš kurių: cukrų, g

3,43

Ląsteliena 18,1 g

Baltymai

20,5 g

Mononesočiųjų riebalų 35,9 %

Polinesočiųjų riebalų

41,5 %

Procentais nuo bendro riebalų rūgščių kiekio.

Referencinis vidutinio suaugusio asmens vartojimo kiekis (8400 kJ/ 2000 kcal).

 

NAUDOJIMAS: Milteliai pagardins kiekvieną patiekalą. Idealiai tinka į sriubas, troškinius, salotas, kepinius, kokteilius, sultis, berti ant varškės ar į jogurtą.

Pastaba: milteliai yra gaunami išdžiovinus šaltalankių uogas ir sumalus su visomis sėklytėmis, kadangi jose yra natūralaus aliejaus, nerekomenduojama miltelių berti į vandenį.

 

Atitikmuo: 1 a.š. šaltalankių miltelių = 100 g. šviežių uogų.

Sudedamosios dalys: 100% šaltalankio uogų išspaudos.

 

Spalva ir skonis gali skirtis, nes tai yra produktas, kuris priklauso nuo sezoninių svyravimų.

 

Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.

! Svarbu subalansuota ir įvairi mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

 

KOKTEILIS JAUNYSTĖ:

Suplakti 200 g natūralaus jogurto (galima pagaminti ir iš riešutų pieno), 1 a.š. morkų miltelių ir 1 a.š. šaltalankio miltelių.

Morkose ir šaltalankio uogose esantis beta karotenas yra stiprus antioksidantas, kuris būtinas norint išlaikyti puikų regėjimą, nuo jo priklauso gera odos būklė. Beta karotenas didina organizmo atsparumą infekcijoms, saugo nuo pasyvaus rūkymo bei oro užterštumo poveikio. Šaltalankio milteliuose esančios riebalų rūgštys padeda beta karotenui organizme virsti vitaminu A.

 

RECEPTAI.