Gamyba

Gamybos procesas yra labai svarbus, siekiant, kad produktai neprarastų maistingų medžiagų bei vitaminų.

Mūsų paprastas gamybos procesas garantuoja aukštą produkto kokybę ir maksimaliai išsaugomą produktų naudą.

Kiekvienas mūsų produktas yra gaminamas, atsižvelgiant į žaliavos specifines savybes. 

 

Procesas:
  1. Natūraliai užauginti produktai.
  2. Kruopščiai surinkti ir atrinkti.
  3. Žaliavos (šviežios arba šaldytos) paruošiamos džiovinimui:
    • Produktų rūšiavimas. Šiame etape produktai yra atrenkami pagal kokybę, išrenkami pažeisti, netinkami naudojimui.
    • Plovimas. Žaliavos plaunamos siekiant, kad ant produktų paviršiaus neliktų jokių dulkių, žemių, mikroorganizmų.
    • Pjaustymas. Džiovinimui skirtos daržovės yra supjaustomos, naudojant specialius įrengimus.

PASTABA: prieš džiovinimą produktai nėra blanširuojami, taip išsaugant visus vitaminus.

  1. Džiovinama konvekciniu būdu, žemoje temperatūroje, išlaikant kone visus vitaminus ir mineralus (iki 45°C). Džiovinimas trunka, priklausomai nuo produkto, 2-7 dienas. Iš džiovinamų produktų pašalinama dalis vandens, todėl jie gerai išsilaiko, nesidaugina mikroorganizmai. Tyrimais nustatyta, kad džiovinimo metu, kontroliuojant šilumos tiekimą, gerai išsilaiko produktuose esantis vitaminas A, Tiaminas (B1), riboflavinas (B2), niacinas (B3).
  2. Džiovinti produktai sumalami ir sufasuojami patogiam vartojimui! Išdžiovinti produktai yra malami neperkaitinant, todėl išlaikoma maksimali jų maistinė vertė. Malimui naudojama speciali įranga, kuri pagaminta iš tinkamų medžiagų, siekiant išlaikyti visus vitaminus. Malimo procese nenaudojamos jokios cheminės priemonės. Sumalti produktai yra 100% natūralūs. Sumalti produktai yra tuoj pat išvasuojami, siekiant minimalaus kontakto su oru ir saugant nuo oksidacijos.
Jūs gaunate 100% džiovintus produktus ir nieko daugiau. 

 

1 kg šviežios žaliavos = 100 g miltelių (džiovintos ir sumaltos žaliavos)

 

ANIMACIJA apie mūsų gamybos procesą >>> Kaip gaminami Urbanfood produktai? Super maisto gamybos procesas

Rašyk
Skambink