Burokėlių milteliai

Prekės kodas:
3,50 €

Aprašymas

DŽIOVINTUOSE BUROKĖLIUOSE IŠLIEKA LĄSTELIENA, VITAMINAI IR MINERALAI, KURIE ŽŪSTA, JEI BUROKĖLIUS VERDATE AR KONSERVUOJATE.

 

  • Burokėlių milteliai gaunami žemoje temperatūroje džiovinant burokėlių gumbus ir po to juos sumalant. 
  • Spalva - rausvai rožinė.
  • Kvapas - švelnus.
  • Skonis - tipinis burokėlių.
  • Konsistencija - vidutiniškai biri.
  • Visi URBANFOOD produktai gaminami laikantis geros gamybos praktikos reikalavimų.

 

✓ Veganiškas ✓ Be gliuteno ✓ Be laktozės ✓ Be konservantų 

✓ Be dažiklių ✓ Be pridėtinių sintetinių kvapų ✓ Nepridėta cukrų. Produkto sudėtyje yra natūralių cukrų

GMO: GMO nėra

 

Kilmės šalis: Lietuvos ūkis

Maistingumo deklaracija:

100 g  produkto  

Energetinė vertė:

Baltymai

Angliavandeniai

Iš kurių cukrų

Skaidulinės medžiagos

Riebalai

 

1255 kJ/300kcal

0 g

80 g

50 g

20 g

0 g

Referencinis vidutinio suaugusio asmens vartojimo kiekis (8400 kJ/ 2000 kcal).

 

NAUDOJIMAS: Idealiai tinka maišyti su kefyru (express šaltibarščiai), dėti į sriubas, troškinius, salotas, kepinius, žaliuosius kokteilius ir jogurtą.

Atitikmuo: 1 a.š. burokėlių miltelių = 1 šviežias burokėlis.

Grynasis svoris: 100 g.

Sudedamosios dalys: 100% džiovinti malti burokėlių gumbai.

 

Spalva ir skonis gali skirtis, nes tai yra produktas, kuris priklauso nuo sezoninių svyravimų.

Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.

! Svarbu subalansuota ir įvairi mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

 

EKSPRESS ŠALTIBARŠČIAI:

  1. TRADICINIAI: Sumaišome 1 stiklinę kefyro, 1 a.š. burokėlių miltelių, žiupsnelį krapų, žiupsnelį svogūnų laiškų. 
  2. VEGANŲ: Pirmiausia mikseriu suplakame 1/2 puodelio mirkytų saulėgrąžų sėklų (mirkome per naktį arba apie 2 val.) su puodeliu vandens (tirštumą galima reguliuotis pačiam - kuo daugiau sėklų, tuo daugiau tirštumo). Tada dedame 1 a.š. burokėlių miltelių, pjaustytus svogūnus, krapus, agurką ir druskos pagal skonį. Viską išmaišome.
  3. BE LAKTOZĖS: Lygiomis dalimis sumaišome sojos pieną ir sojos jogurtą (kuo daugiau sojos jogurto, tuo tirštesni šaltibarščiai), įdedame 1 a.š. burokėlių miltelių, pjaustytų svogūnų, krapų, agurką ir druskos pagal skonį. Viska išmaišome.

PASTABA: Gautus šaltibarščius galima pagardinti 1 a.š. kanapių miltelių ir (arba) 1 a.š. topinambų miltelių ir (arba) 1 a.š. burnočio miltelių.​

Rekomenduojame išbandyti ir dar kelis variantus su sojos pienu: 

  1. Į sojos pieną įlašinus citrinos sulčių, jis susitrauks, todėl masė bus panaši į kefyro.
  2. Sojos pieną galima parauginti ir pačiam - reikia tik atidarius dangtelį palikti porą dienų pastovėti.

Brinkdami milteliai sukelia žarnyno pilnumo efektą ir tai sumažina alkio jausmą bei padeda kontroliuoti kūno masę.

 

RECEPTAI.