RECIPES

RECEPTAI:

1. "Nuodėmingas" morkų pyragas! <3

2. "Ekspress" šaltibarščiai:  1 a. š. burokėlių miltelių įberkite į 200 ml kefyro arba jogurto. Viską gerai išmaišykite ir palaikykite 2-3 min. Skanaus!

3. Avižų košė - ß karotenas: 3-4 v.š. avižinių dribsnių užpilkite karštu vandeniu ir įberkite 1-2 a.š. morkų miltelių. Palikite kelioms minutėms išbrinkti. Skanaus!

4. Baltymų kokteilis: į 1 stiklinę migdolų/avižų/kokosų pieno įberti 1 v.š. kanapių miltelių ir 1 a.š. burnočio miltelių. Galima įdėti pusę banano ir viską gerai sutrinti. Skanaus!

  • P.S. Kokteilį paįvairinti, galima naudoti cinamoną, juodųjų serbentų ar aronijų miltelius, įvairias uogas, medų.
  • P.S.S. Pažadinkite savo fantaziją ir susikurkite jums patiems labiausiai priimtiną skonį!

5. Serbentų ir citrininės melisos kokteilis: 2 nedideli bananai; 2 a.š. juodųjų serbentų miltelių; 0,5 a.š. citrininės melisos; 300 ml vandens; 4-ios mirkytos datulės arba 1 v.š. medaus. Viską suplakite smulkintuvu (blenderiu) ir mėgaukitės malonia gaiva, kurią suteikia melisa.

6. Gaivieji rutuliukai: 100 g varškės; 1/2 banano arba 1 v.š. medaus; sauja kokoso drožlių arba anakardžių riešutų (pagal skonį); Aviečių, šaltalankio, juodųjų serbentų, aronijų miltelių (papuošimui). Viską sumaišyti. Padaryti rutuliukus ir išvolioti įvairiuose uogų milteliuose. Skanu, sveika ir gražu!

 

NAUDINGA INFORMACIJA:

  • Funkcionalusis maistas

Funkcionalusis maistas ir jo veikliosios dalys. 

Funkcionalusis maistas (FM) – tai plataus vartojimo kasdien arba dažnai valgomas maistas, kuris, be teigiamo mitybinio poveikio, žmogaus organizmui daro ir teigiamą fiziologinį poveikį.

Įmones orientuoja į funkcionalųjį maistą.

Lietuva turi persiorientuoti ir, užuot eksportavusi maisto produktus, turi pradėti eksportuoti inovatyvias maisto gamybos technologijas.

 

  • Šaltalankis

Sea buckthorn berries: A potential source of valuable nutrients for nutraceuticals and cosmoceuticals: "Uogose yra įvairių maistinių medžiagų ir biologiškai aktyvių medžiagų, įskaitant vitaminus, riebalų rūgštis, laisvąsias amino rūgštis".