Taisyklės Suprantu
Naujiena
Ekologiški šaltmėtės lapų milteliai Padidinti

Ekologiški šaltmėtės lapų milteliai

4,70 €


Atributai

  • Milteliai: Žolelių milteliai

ŠALTMĖTĖS NAUDA:

Šaltmėtės dėl savo savybių nuo senų laikų plačiai naudojamos medicinoje, konditerijoje, parfumerijoje, kosmetikoje ir maisto gamyboje. Lapeliai yra gaivinantys, pasižymintys antispazminiu, antiastmatiniu, prakaitavimą skatinančiu, antiuždegiminiu poveikiu. Tai vieni svarbiausių aromatinių augalų pasaulyje, kuriuos pagal eterinių aliejų gamybos apimtis lenkia tik vanilė ir citrusiniai augalai.

100 g. šaltmėčių yra iki 5 % eterinio aliejaus (75% mentolio, kita dalis – mentonas, mentofuranas, pinenas, limonenas, cineolis, mentolio esteriai su izovalerijono rūgštimi), flavonoidų, rauginių medžiagų, fenolkarboninės rūgšties, vitaminų ir  mineralinių medžiagų: provitamino A (212%*), B1 (19%*), B2 (84%*), PP (33%*), riebalų 6,0 g., baltymų 19,9 g., geležies (486%*), fosforo (28%*), kalio (55%*), kalcio (149%*), mangano (574%*), cinko (16%*), magnio (151%*), vario (77%*).

*RVM-referencinė maistinė vertė.  

Dėl jose esančių biologiškai aktyvių medžiagų šaltmėtės milteliai padeda palaikyti normalią kepenų veiklą, kaulų ir nagų būklę, raudonųjų kraujo kūnelių ir hemoglobino susidarymą, deguonies ir geležies pernešimą organizme, skydliaukės veiklą, padeda mažinti nuovargio jausmą ir apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos. 

Šaltmėtes patariama įmaišyti į prieskonių mišinius, gardinti sriubas. Šaltmėtėmis taip pat rekomenduojama skaninti omletus, daržovių ir vaisių patiekalus, kompotus, valgomuosius ledus, padažus, giras, actą bei likerius.

 

✓ Ekologiškas ✓ Veganiškas ✓ Be gliuteno ✓ Be laktozės ✓ Be konservantų 

✓ Be dažiklių ✓ Be pridėtinių sintetinių kvapų ✓ Nepridėta cukrų. Produkto sudėtyje yra natūralių cukrų

GMO: GMO nėra

 

Kilmės šalis: Lietuvos ūkis

 

NAUDOJIMAS: Miltelius galima dėti į RAW maistą, kokteilius, sriubas, salotas ar tiesiog, pasitelkus fantaziją, savaip pritaikyti maisto gaminime. 

 

Panaudojimo būdai: paruoštiems patiekalams; daržovių, mėsos, žuvies konservavimui; salotų padažams; lydytam sūriui; įdarytiems tešlos gaminiams; makaronams; pyragams; picoms; kepiniams; duonai; užpildams; šviežiems, šaldytiems, pasterizuotiems, džiovintiems padažams; marinatams; produktų spalvinimui.

 

Sudedamosios dalys: 100 % džiovinti šaltmėtės lapai.

Grynasis svoris: 50 g.

 

Džiovinama ne aukštesnėje kaip 30-35° C temperatūroje, todėl tinka žmonėms, praktikuojantiems žaliavalgystę.

 

Spalva ir skonis gali skirtis, nes tai yra produktas, kuris priklauso nuo sezoninių svyravimų.

 

Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.

 

! Svarbu subalansuota ir įvairi mityba bei sveikas gyvenimo būdas.