Bananų ir juodųjų serbentų nekeptas tortas

Publikuota 2025-10-07

"Šis nekeptas tortas turi labai mažai pridėtinio cukraus, bet jame daug natūralaus saldumo, kurį suteikia prinokusių bananų milteliai. Taip pat naudojau juodųjų serbentų miltelius, kurie pridavė gaivumo šiam tortui. Nors dažniausiai uogų ir vaisių milteliai naudojami gaminant įvairius kokteilius, košes, bet jie gali puikiai tikti ir desertuose." - Aušra.

 

Ingredientai:

PAGRINDAS:

  • 150 g kvadratinių sausainių (naudojau sausainius be cukraus, su saldikliais)
  • 50 g ištirpinto sviesto

 

TORTO KREMAS:

  • 250 g maskarponės
  • 250 g natūralaus jogurto
  • 200 ml grietinėlės, 35 proc. riebumo
  • 6 valg. š. bananų miltelių
  • 2 arbat. š. juodųjų serbentų miltelių
  • 2 valg. š. cukraus
  • žiupsnelio vanilinio cukraus
  • 1 valg. š. riešutų sviesto
  • 10 g želatinos (4 valg. š. grietinėlės+2 valg. š. vandens) (naudojau dr. Oetker)

 

TORTO VIRŠUS:

  • 200 ml grietinėlės, 35 proc. riebumo
  • 1 pakelis (9 g) grietinėlės standiklio
  • 1 valg. š. cukraus
  • 1/2 valg. š. riešutų sviesto
  • bananų skiltelių, saujelės susmulkintų žemės riešutų, serbentų miltelių

 

Paruošimas:

 

 
Už receptą dėkojame Skanauk su Aušra.