• Spanguolių milteliai - EKOLOGIŠKI, 100 g
Naujiena

Prekės kodas: Spanguoliu-milteliai-EKOLOGISKI-100

Turimas kiekis: Prekė sandėlyje

  • Spanguolės (Vaccinium Macrocarpon) yra pripažintos kaip super maistas dėl didelio maistinių medžiagų ir antioksidantų kiekio.
  • Puikus natūralus dažiklis - suteikia švelnią rožinę spalvą.
  • Berti į kokteilius, glotnučius ar vandenį. Puikus skonis su jogurtu, varške ar koše.
  • 1 a.š. spanguolių miltelių = 100 g šviežių spanguolių uogų.
  • Ekologiškumo sertifikatas Nr. SER-K-20-00222.
  • Pridėkite daugiau spalvų savo kasdieninėje mityboje su natūraliu super maistu iš Lietuvos!
€7.32
Produkto vertė
Turi Rakto skylutės ženklą Veganiškas Tinka žaliavalgiams (Raw) Be laktozės

Be gliuteno

Nepridėta druskos

Nepridėta cukraus

Be GMO Šeimos verslas

 

Maistingumo deklaracija:  

100 g produkto energetinė vertė:

1363 kJ/324 kcal
Baltymai 3 g
Angliavandeniai 82 g

iš kurių cukrų

30 g

skaidulinės medžiagos

21 g
Riebalai 3 g

iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių

0,3 g
Druska <0,01 g

Referencinis vidutinio suaugusio asmens vartojimo kiekis (8400 kJ/ 2000 kcal).

 

 1 a.š. spanguolių miltelių = 100 g šviežių spanguolių uogų  

 

Sudedamosios dalys: 100% džiovintos ekologiškos miško spanguolių uogos.

Kilmės vieta: Lietuvos ekologinis ūkis.

Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.

 

NAUDOJIMAS: 1-2 arbatinius šaukštelius spanguolių uogų miltelių berkite į vandenį, kokteilius, košes, jogurtą. Rekomenduojama dienos norma – 1-2 arbatiniai šaukšteliai.

Panaudojimo būdai: karštiems ir šaltiems gėrimams, šaltai arbatai, arbatai ir užpilams, gėrimams su pienu, jogurtu, kokteiliais, plaktai grietinėlei; ledams, šerbetams, ledų gaminiams; desertams, šaltiems desertams, pudingams, kremams; saldiems ir sūdytiems pyragaičiams, kepiniams, pyragams, biskvitams; pyragų ir saldėsių ingredientams, glajams, kremams ir užpildams, šokoladui, vaisių želė, cukruotiems riešutams, saldainiams; dietiniams patiekalams, kūdikių maistui, papildams; džemams ir marmeladams.

Spanguolių uogų milteliai labiausiai tinka su desertiniais produktais (jogurtu, ledais, varške). Taip pat rekomenduojame, dėti į glotnučius.


 

 
Spanguolių miltelių GAMYBOS PROCESAS: Mūsų paprastas gamybos procesas garantuoja aukštą produkto kokybę ir maksimaliai išsaugomą spanguolių uogų naudą.
Procesas:
  1. Ekologiškai užaugintos uogos
  2. Rankomis surinktos ir atrinktos uogos
  3. Džiovinama žemoje temperatūroje išlaikant kone visus vitaminus ir mineralus
  4. Džiovintos uogos sumalamos patogiam vartojimui!
Jūs gaunate 100% džiovintas ekologiškas miško spanguolių uogas ir nieko daugiau. 
 

Apie spanguoles: Spanguolės (Vaccinium Macrocarpon) yra pripažintos kaip supermaistas dėl didelio maistinių medžiagų ir antioksidantų kiekio. Spanguolės yra tos pačios šeimos kaip mėlynės ir bruknės.

Spanguolėse gausu vitamino C ir skaidulų, turinčių daug fito maistinių medžiagų, kurios yra būtinos visapusiškam sveikatingumui. Be to, jose yra įvairių cheminių medžiagų, kurios padeda palaikyti normalią dantų būklę, mažina riziką šlapimo takų infekcijoms ir uždegiminėms ligoms susidaryti.

Spanguolių uogos labai vertinamos dėl didelio antioksidantų ir natūralių konservuojančių medžiagų kiekio. Jos kaupia daug biologiškai svarbių medžiagų: antocianinų, proantocianidinų, flavonolių, fenolinių rūgščių. Šie junginiai pasižymi antikancerogeninėmis, antimutageninėmis, antiradiacinėmis ir uždegimą slopinančiomis savybėmis, saugo ląsteles nuo laisvųjų radikalų poveikio.

Bendras antocianinų kiekis spanguolių uogose varijuoja nuo 2,38±0,01 mg/g, bendras fenolinių junginių kiekis spanguolių uogose varijuoja nuo 10,61±0,11 mg/g. Spanguolių uogose randama askorbo rūgštis (46,98–57,83 mg/100 g), tokoferolis (1,56–1,50 mg/100 g), tiaminas (0,32–0,27 mg/100 g), riboflavinas (0,23–0,40 mg/100 g), folio rūgštis, amino rūgštys. Cukrai: gliukozė (74–82 proc.), fruktozė (16–24 proc.) ir maži kiekiai sacharozės (<0,4%). Makro ir mikroelementai fosforo (1–4 mg/100 g), kalio (24–30 mg/100 g), kalcio (3–5 mg/100 g), magnio (3–7 mg/100 g), geležies (0,16–0,40 mg/100 g), natrio (4–6 mg/100 g), cinko (0,02–0,04 mg/100 g), mangano (0,3–0,10 mg/100 g), azoto (10,4–65,0 mg/100g) , vario (0,13–0,20 mg/100g). Makro ir mikroelementai svarbūs žmogaus organizmui: kaulams, dantims, raumenims, hormonų funkcijoms, elektrolitų balansui, deguonies pasisavinimui.


 

Spalva ir skonis gali skirtis, nes tai yra produktas, kuris priklauso nuo sezoninių svyravimų.

! Svarbu subalansuota ir įvairi mityba bei sveikas gyvenimo būdas.