• Kukurūzų lazdelės su burnočio sėklomis, 100 g

Prekės kodas: Kukuruzai-su-burnocio-seklomis-100

Turimas kiekis: Prekė sandėlyje

  • Kukurūzų lazdelės su burnočio sėklomis yra tik iš paprastų ir natūralių ingredientų.
  • Puikiai tinka veganišką mitybą taikantiems asmenims.
  • Be jokių dirbtinių dažiklių, be cukraus ir skonio stipriklių. Tik natūralūs ingredientai.
  • Puikus užkandis vaikams į mokyklą ar užsiėmimus, kelionėms, vakarėliams.
€1.50
Produkto vertė
Turi Rakto skylutės ženklą Veganiškas Tinka žaliavalgiams (Raw) Be laktozės

Be gliuteno

Nepridėta cukraus

Be GMO Šeimos verslas

 

 

Maistingumo deklaracija:  

100 g produkto energetinė vertė:

1667 kJ/394kcal
Baltymai 12 g
Angliavandeniai 76 g

iš kurių cukrų

1,5 g

skaidulinės medžiagos

6,1 g
Riebalai 3,3 g

iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių

0,7 g
Druska 0,2 g
Kalcis (Ca) 170 mg (21,2%*)
Kalis (K) 240 mg (12%*)
Fosforas 270 mg (38,6%*)
Magnis (Mg) 130 mg (34,7%*)
Cinkas (Zn) 2 mg (20%*)
Geležis (Fe) 3,2 mg (22,9%*)
Manganas 1,3 mg (65%*)
Varis 0,3 mg (30%*)
Selenas 11 mg (20%*)

*Procentais nuo bendro riebalų rūgščių kiekio. Referencinis vidutinio suaugusio asmens paros vartojimo kiekis (8400 kJ/ 2000 kcal).

 

Sudedamosios dalys: 69,82% kukurūzų kruopos, 30% burnočio sėklos, druska.

Kilmės vieta: Lietuva.

Laikymo sąlygos: laikyti ne didesnėje kaip 65% drėgmėje ir 18±80 C temperatūroje. Saugoti nuo ilgalaikio tiesioginio šviesos srauto, nes gaminys gali pabalti, prarasti maistines savybes.


Apie burnotį: Burnotis yra kilęs iš graikų kalbos žodžio „Amaranto“, kuris reiškia neišblukusią gėlę. Jis taip pat vadinamas Amaranthus. Burnočiai auginami kaip grūdai jau 8000 metų. Priklausomai nuo burnočio rūšies, sėklos gali būti gelsvos arba juodos spalvos ir yra maždaug aguonų dydžio. Burnočiai pasižymi puikiomis maistinėmis savybėmis, kadangi turi net 30% daugiau baltymų lyginant su kitais grūdais, kaip ryžiai, rugiai ir soros. Juose gausu aminorūgščių, yra didžiausias lizino ir skaidulų kiekis. Burnočiuose yra tris kartus daugiau skaidulų ir penkis kartus daugiau geležies nei kviečiuose. Jie taip pat neturi glitimo, riebalų, cholesterolio ir natrio.


 

Spalva ir skonis gali skirtis, nes tai yra produktas, kuris priklauso nuo sezoninių svyravimų.

! Svarbu subalansuota ir įvairi mityba bei sveikas gyvenimo būdas.