Taisyklės Suprantu
Valgomoji rietmenė Padidinti

Valgomoji rietmenė

2,96 €

Valgomoji rietmenė dar vadinama japonine sora. Sėklos panašios į sorų, tik truputį mažesnės, tačiau vertingesnės ir skanesnės. Valgomojoje rietmenėje esantys vitaminai ir mineralai padeda palaikyti normalią angliavandenių apykaitą, pažinimo funkciją, DNR sintezę, vaisingumą ir reprodukciją, baltymų sintezę. Taip pat padeda palaikyti normalią plaukų, nagų, kaulų, odos būklę, palaiko normalią testosterono koncentraciją kraujyje. Vitaminai ir mineralai padeda palaikyti normalų regėjimą, imuninės sistemos veiklą, gali apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos.

 

Sudedamosios dalys: 100 % valgomosios rietmenės kruopos.

 

Grynasis svoris: 500 g.

 

Kilmės šalis: Lietuva.

 

Maistingumo deklaracija 100 g: Energetinė vertė - 367 kcal; baltymai 9,7 g; riebalai 3,9 g; angliavandeniai 72,4 g; iš kurių cukrų 0,13 g; B7: 3,6 mg (24%*); Pantoteno rūgštis 1,5 mg (25%*); Kalis 240 mg (12%*); Fosforas 95 mg (12%*); Geležis 1,6 mg (11%*); Cinkas 2,7mg (18%*); Varis 0,3 mg (30%*); Manganas 1,4 mg (69%*); Molibdenas 10 µg (20%*).

Referencinis vidutinio suaugusio asmens vartojimo kiekis (8400 kJ/ 2000 kcal).

 

Naudojimas: rekomenduojame kruopas per naktį palaikyti vandenyje ir, joms suminkštėjus, galima virti košę.

 

Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.

 

RECEPTAI:

  1. Apkepas be glitimo:

    Reikės: 1 kg varškės; 200 g valgomosios rietmenės; 2 bananai; 1 kg obuolių.

    Gaminimas: maišytuve gerai išmaišyti varškę ir bananus. Rietmenę nuplikyti karštu vandeniu, nupilti ir vėl užpilti 500 ml verdančio vandens. Palikti išbrinkti 1 min. Per tą laiką supjaustyti obuolius (neluptus). Į varškės ir bananų masę supilti išmirkytą rietmenę, truputį pamaišyti. Paskutinius supilti obuolius. Viską dar kartą išmaišyti. Masę supilti į skardą. Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 30 min, 180 C temperatūroje.

  2. Valgomosios rietmenės košė:

    Reikės: 50 g valgomosios rietmenės; 200 ml vandens; 1 a.š. šaltalankio miltelių.

    Gaminimas: Rietmenę nuplikinti verdančiu vandeniu. Užpilti 200 ml vandens ir pavirti 5-7 min. Gauta košė labai skani pagardinus 1 a.š. šaltalankio miltelių.