Prekės kodas: 50SALTM
Turimas kiekis: 773
Kilmės šalis: | Lietuva |
Šaltmėtės lapų milteliai gaminami iš džiovintų šaltmėtės (Mentha spicata) lapų, kuriuose gausu vitaminų, antioksidantų ir kitų maistinių medžiagų. Šaltmėtė pasižymi maloniu kvapu ir švelnesniu, saldesniu skoniu nei pipirmėtė. Milteliai puikiai tinka kokteiliams, jogurtui, desertams, košėms ir kitam maistui gardinti, taip pat kaip natūralus dažiklis suteikiantis švelniai žalią spalvą.
Produkto vertė:
Turi Rakto skylutės ženklą - Veganiškas - Tinka žaliavalgiams (RAW) - Be gliuteno - Nepridėta druskos - Nepridėta cukraus - Be GMO
Maistingumo deklaracija: 100 g produkto energetinė vertė: |
|
Eterinis aliejus: |
iki 5 % |
Mentolis |
75 % |
Mentonas, mentofuranas, pinenas, limonenas, cineolis, mentolio esteriai su izovalerijono rūgštimi |
25 % |
Provitaminas A | 212 %* |
Vitaminas B1 | 19 %* |
Vitaminas B2 | 84 %* |
Niacinas (Vitaminas PP) | 33 %* |
Riebalai | 6 g |
Baltymai | 19,9 g |
Kalcis |
149 %* |
Geležis | 486 %* |
Cinkas | 16 %* |
Fosforas | 28 %* |
Kalis | 55 %* |
Magnis | 151 %* |
Manganas | 574 %* |
Varis | 77 %* |
*Procentais nuo bendro riebalų rūgščių kiekio. Referencinis vidutinio suaugusio asmens paros vartojimo kiekis (8400 kJ/ 2000 kcal).
1 a.š. šaltmėtės lapų miltelių = 100 g šviežių šaltmėtės lapų
Sudedamosios dalys: 100% džiovinti šaltmėtės lapai.
Kilmės vieta: Lietuvos ūkis.
Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.
NAUDOJIMAS: 0,5-1 arbatinį šaukštelį šaltmėtės lapų miltelių berkite ant salotų, į košes, troškinius, padažus, konditerinius gaminius, desertus. Rekomenduojama dienos norma – 0,5-1 arbatinis šaukštelis.
Panaudojimo būdai: paruoštiems patiekalams; daržovių, mėsos, žuvies konservavimui; salotų padažams; lydytam sūriui; įdarytiems tešlos gaminiams; ryžiams; makaronams; pyragams; picoms; kepiniams; duonai; užpildams; šviežiems, šaldytiems, pasterizuotiems, džiovintiems padažams; marinatams; produktų spalvinimui.
Apie šaltmėtes: Šaltmėtė arba Mentha spicata yra malonaus kvapo mėtos rūšis, dažnai randama sveiko maisto produktuose. Dėl teigiamų gydomųjų savybių ji dažnai naudojamas medicinoje.
Šaltmėtėje yra vitaminų, antioksidantų ir gyvybiškai svarbių maistinių medžiagų. Jos aromatas labai panašus į pipirmėtės. Šaltmėtėje yra mažiau mentolio nei pipirmėtėje, tačiau joje gausu limoneno ir cineolio. Ji saldesnio skonio nei pipirmėtė.
Dėl gausos naudingų savybių sveikatai šaltmėtės naudojamos įvairiomis formomis: šviežios, džiovintos ar kaip eterinis aliejus. Žmonės naudoja šaltmėtes, kad palengvintų pykinimo, nevirškinimo, dujų kaupimosi, galvos, dantų, mėšlungio ir gerklės skausmo simptomus. Šaltmėtės gali palengvinti virškinimo problemų simptomus, atpalaiduodamos skrandžio raumenis, mažindamos pykinimo ir kitas virškinimo problemas.
Spalva ir skonis gali skirtis, nes tai yra produktas, kuris priklauso nuo sezoninių svyravimų.
! Svarbu subalansuota ir įvairi mityba bei sveikas gyvenimo būdas.
Papildoma informacija | |
---|---|
Spalva | Žalia |
Svoris | 50 g |