Lithuanian English

Vištienos ir žirnių sriubytė

Vištienos ir žirnių sriubytė

Ingredientai:

  • 1/2 l vandens arba naminio sultinio
  • 1 nedidelės morkytės*
  • Trupučio svogūno
  • Trečdalio česnako skiltelės
  • Pomidoro
  • 100 g. vištienos krūtinėlės
  • Pusės nedidelės saldžios bulvės*
  • Ketvirtadalio stiklinės skaldytų žirnių*
  • Pusė nedidelio topinambo*

* Galima naudoti paruoštą mišinį į kurį įeina žirniai, morkų bei topinambų milteliai, žolelės.

Paruošimas:

1. Vištieną smukiai supjaustome ir puode, kuriame virsime sriubytę, pakaitiname ant trupučio lydyto sviesto ar kito pasirinkto aliejaus (neapskrudiname!).
2. Pomidorą nuplikome verdančiu vandeniu (kad lengviau nusiluptų), išimame sėklas ir susmulkiname. 
3. Smulkiai supjaustome svogūną, morką, bulvę, topinambą ir česnaką.*
4. Į puodą su vištiena pirmiausia dedame morką, svogūną, tada prieš pat užpilant sultiniu (ar vandeniu) – česnaką bei pomidorą.*
5. Įdėjus topinambą, suberiame žirnius. *
6. Ant nedidelės ugnies verdame apie 30 min.
 
 
Už receptą dėkojame Babyblog.lt.
Dalintis:
Rašyti komentarą
Rašyk
Skambink