Bananų ir juodųjų serbentų nekeptas tortas
Publikuota 2025-10-07
Skaitė 8380
"Šis nekeptas tortas turi labai mažai pridėtinio cukraus, bet jame daug natūralaus saldumo, kurį suteikia prinokusių bananų milteliai. Taip pat naudojau juodųjų serbentų miltelius, kurie pridavė gaivumo šiam tortui. Nors dažniausiai uogų ir vaisių milteliai naudojami gaminant įvairius kokteilius, košes, bet jie gali puikiai tikti ir desertuose." - Aušra.
Ingredientai:
PAGRINDAS:
- 150 g kvadratinių sausainių (naudojau sausainius be cukraus, su saldikliais)
- 50 g ištirpinto sviesto
TORTO KREMAS:
- 250 g maskarponės
- 250 g natūralaus jogurto
- 200 ml grietinėlės, 35 proc. riebumo
- 6 valg. š. bananų miltelių
- 2 arbat. š. juodųjų serbentų miltelių
- 2 valg. š. cukraus
- žiupsnelio vanilinio cukraus
- 1 valg. š. riešutų sviesto
- 10 g želatinos (4 valg. š. grietinėlės+2 valg. š. vandens) (naudojau dr. Oetker)
TORTO VIRŠUS:
- 200 ml grietinėlės, 35 proc. riebumo
- 1 pakelis (9 g) grietinėlės standiklio
- 1 valg. š. cukraus
- 1/2 valg. š. riešutų sviesto
- bananų skiltelių, saujelės susmulkintų žemės riešutų, serbentų miltelių
Paruošimas:
- Maisto smulkintuvu sutrupiname sausainius iki trupinių, sumaišome su sviestu.
- Į 20 cm skersmens apvalią kepimo formą įdedame kepimo popierių. Suberiame sutrupintus sausainius, šaukštu išlyginame viršų. Dedame 10 minučių į šaldytuvą.
- Tuo metu paruošiame želatiną: ją ir 4 valg. š. grietinėlės, 2 valg. š. vandens sumaišome, paliekame išbrinkti. Vandens garų vonelėje ištirpiname (neužverdame jos), leidžiame pravėsti.
- Dideliame inde išplakame kambario temperatūros maskarponę, jogurtą ir grietinėlę. Plakame apie 4–5 minutes.
- Suberiame bananų ir juodųjų serbentų miltelius, cukrų, vanilinį cukrų ir viską gerai išplakame.
- Į pravėsusią želatiną įpilame kelis šaukštus paruošto kremo. Po truputį supilame į indą su kremu ir viską gerai išplakame.
- Pusę kremo supilame į kepimo formą. Su konditeriu maišeliu išspaudžiame šaukštą riešutų sviesto. Supilame likusią dalį kremo.
- Dedame į šaldytuvą mažiausiai 4 val. arba laikome per naktį.
- Grietinėlę išplakame kartu su cukrumi ir grietinėlės standikliu. Su konditeriu maišeliu ir antgaliu išspaudžiame grietinėlę ant torto šonų. Viršų papuošiame riešutų sviestu, bananais, žemės riešutais, užbarstome serbentų miltelių.
Taip pat skaitykite
2020-01-17
Ingredientai:
* visur stiklinė - 200 ml
2 plytelių juodojo šokolado
½ stiklinės anakardži...
2023-03-29
,,Bounty" ar varškės sūreliai? Neatsakysite, kol neparagausite.
Ingredientai:
400 ml ...
2024-02-09
Ingredientai:
500 g varškės;
4 a.š. mangų miltelių;
4 kiaušinių;
10...
2024-03-05
Ingredientai:
200 g Lotus sausainių (galima naudoti ir kitokius mėgstamus sausainius)
2 vnt ...
2024-05-10
"Šio deserto atsiradimo istorija labai paprasta, šaldytuve liūdėjo braškės ir laukė, kada bus panaud...
Susijusios prekės
Vitamino C šaltinis - 200 mg/100 g
Turi daug antioksidantų.
Berti į kokteilius, glotnučius ar..
28
Vitamino C šaltinis - 200 mg/100 g
Turi daug antioksidantų.
Berti į kokteilius, glotnučius ar..
58
Bananai yra puikus kalio šaltinis, vitamino B6, skaidulų, angliavandenių ir vitamino C.
Didelis..
145
Bananai yra puikus kalio šaltinis, vitamino B6, skaidulų, angliavandenių ir vitamino C.
Didelis..
284