Gamyba

Gamybos procesas yra labai svarbus, siekiant, kad produktai neprarastų maistingų medžiagų bei vitaminų. Kiekvienas mūsų produktas yra gaminamas, atsižvelgiant į žaliavos specifines savybes ir konsultuojantis su Aleksandro Stulginskio universiteto mokslininkais. 

Žaliavos paruošimas  ->              Džiovinimas   ->                          Malimas    ->                    Fasavimas 

1 kg šviežios žaliavos = 100 g džiovintos

Trumpai apie gamybos procesą:

1. Žaliavos (šviežios arba šaldytos) paruošiamos džiovinimui:

  • Produktų surušiavimas. Šiame etape produktai yra atrenkami pagal kokybę, išrenkami pažeisti, netinkami naudojimui.
  • Plovimas. Žaliavos plaunamos siekiant, kad ant vaisių ir daržovių paviršiaus neliktų jokių dulkių, žemių, mikroorganizmų.
  • Pjaustymas. Džiovinimui skirtos daržovės yra supjaustomos, naudojant specialius įrengimus.


PASTABA: prieš džiovinimą produktai nėra blanširuojami, taip išsaugant visus vitaminus.

2. Džiovinimas:

Vaisiai ir daržovės yra džiovinami konvekciniu būdu. Džiovinimas trunka, priklausomai nuo produkto,  3-7 dienas. Kad džiovinti vaisiai, uogos ir daržovės būtų kokybiški bei maistingi, parenkame  optimalų šiluminį rėžimą (33 - 45 laipsnių), kuris įvairiems produktams yra skirtingas, parenkamas atsižvelgiant į žaliavos audinių struktūrą, cheminę sudėtį, paruošimo būdą.

Iš džiovinamų produktų pašalinama dalis vandens, todėl jie gerai išsilaiko, nesidaugina mikroorganizmai. Tyrimais nustatyta, kad džiovinimo metu, kontroliuojant šilumos tiekimą, gerai išsilaiko produktuose esantis vitaminas A, Tiaminas (B1), riboflavinas (B2), niacinas (B3).

3. Malimas:

Išdžiovinti produktai yra malami nedideliais kiekiais tam, kad būtų užtikrinama kokybė. Malimui naudojama speciali įranga, kuri pagaminta iš tinkamų medžiagų, siekiant išlaikyti visus vitaminus.

Malimo procese nenaudojamos jokios cheminės priemonės. Sumalti produktai yra 100 % natūralūs.

4. Fasavimas:

Sumalti produktai yra tuoj pat išvasuojami, siekiant minimalaus kontakto su oru ir saugant nuo oksidacijos.