Prekės kodas: 15SEREN
Turimas kiekis: 971
Kilmės šalis: | Lietuva |
Serenčių arbata gaminama iš džiovintų serenčių žiedų, kilusių iš Meksikos ir Centrinės Amerikos. Ji turi daug eterinių aliejų ir antioksidantų, stiprina imunitetą, gerina virškinimą ir regėjimą. Tradiciškai naudojama kvėpavimo takų, virškinimo ir sąnarių problemoms gydyti. Taip pat gali būti naudojama kaip prieskonis įvairiuose patiekaluose.
Produkto vertė:
Turi Rakto skylutės ženklą - Veganiškas - Tinka žaliavalgiams (RAW) - Be gliuteno - Nepridėta druskos - Nepridėta cukraus - Be GMO
Sudedamosios dalys: 100% serenčiaus žiedai.
Kilmės vieta: mūsų ūkis, Dotnuva, Kėdainių raj.
Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.
NAUDOJIMAS: užplikyti vandeniu ir gerti kaip arbatą. Galima naudoti kaip prieskonius žuvies, daržovių ir mėsos patiekaluose.
Svarbu. Nerekomenduojama vartoti nėščiosioms ar žindančioms.
Arbatos GAMYBOS PROCESAS: Mūsų paprastas gamybos procesas garantuoja aukštą produkto kokybę ir maksimalią naudą.
Apie serenčius: Serenčiai (lot. tagetes) – iš Meksikos ir Centrinės Amerikos kilusios gėlės. Serenčiai ilgai žydi, nėra reiklūs, tad juos lengva auginti. Jie puikiai auga ir per karščius, kai labai sausa.
Serenčiuose gausu eterinių aliejų iš kurių yra apie 40% tagetono. Taip pat yra iki 50% ocimeno, sabineno, pineno, cimolio, mirceno, linaloolio, citralio, tagetono, kvercetagetnio, terpineno, ketono ir kitų. Žieduose yra dažančių medžiagų, alkaloidų, organinių rūgščių, taip pat ir sieros junginių.
Serenčiai skatina šlapimo išsiskyrimą bei prakaitavimą, taip pat naikina žarnyno parazitus. Tradiciškai jie naudoti viršutinių kvėpavimo takų – laringito, faringito, stomatito gydymui. Aktyviosios jų medžiagos skatina virškinmo trakto organų, ypač kasos veiklą, taip pat manoma, jog serenčiai gerina regėjimą.
Serenčiai yra naudojami kaip prieskoniai Lotynų Amerikos ir Kaukazo kraštuose. Serenčių žiedynai taip pat naudojami prieskonių, pupelių, daržovių ir graikinių riešutų patiekalamas pagardinti. Užkaukazės tautų virtuvėse serenčiais mėgstama gardinti padažus, jautienos ir kiaulienos patiekalus bei žuvienę, taip pat vištieną su riešutais bei ant laužo ar grilio keptus viščiukus..
Džiovinti ir švieži serenčių žiedai patiekalams suteikia gražią auksinę spalvą. Serenčių arbata stiprina imunitetą ir naudinga sergant gripu. Joje labai daug antioksidantų.
Vonios su serenčių žiedais tinka esant sąnarių skausmams.
Džiovintų serenčių kvapas atbaido kandžius. Jų džiovintų žiedų maišelius galima dėti į rūbų spintas ir stalčius.
Spalva ir skonis gali skirtis, nes tai yra produktas, kuris priklauso nuo sezoninių svyravimų.
! Svarbu subalansuota ir įvairi mityba bei sveikas gyvenimo būdas.