Prekės kodas: 20RAUDON
Turimas kiekis: 956
Kilmės šalis: | Lietuva |
Produkto vertė:
Turi Rakto skylutės ženklą - Veganiškas - Tinka žaliavalgiams (RAW) - Be gliuteno - Nepridėta druskos - Nepridėta cukraus - Be GMO
Sudedamosios dalys: 100% džiovinti ir sutraiškyti raudonėlio žiedai ir lapai.
Kilmės vieta: Lietuva.
Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.
NAUDOJIMAS: Tinka padažams, sriuboms, mėsos, žuvies ir daržovių patiekalams pagardinti, ypač dažnai naudojamas kaip picos prieskonis. Puikiai dera su bazilikais, juodaisiais pipirais, rozmarinais ir mairūnais.
Apie raudonėlį: Raudonėlis pirmiausia asocijuojasi su itališka virtuve, tačiau plačiai naudojamas ne tik Viduržemio jūros regione. Veiksminga žolele patiekalus gardina bei antibiotikus pakeičia ir lietuviai.
100 gramų šviežio raudonėlio yra 306 kCal bei 11 gramų baltymų. Augalas gali pasigirti didžiuliu vitaminų kiekiu: 100 gramų yra 138% vitamino A, 83% vitamino C, 94% vitamino E, 777% vitamino K rekomenduojamos paros normos. Raudonėlis turi ir mineralų: kalcio, geležies, magnio, mangano, kalio ir kt.
Pagrindiniai raudonėlio komponentai rozmarino rūgštis ir timolis – itin galingi antioksidantai. Jie neutralizuoja laisvųjų radikalų sukeltą oksidacinį stresą, lemiantį vėžinius susirgimus, įvairias lėtines ligas, senstančią odą bei nusilpusį organizmą. Sudėtyje esantis timolis ir karvakrolis pasižymi stipriomis antibakterinėmis savybėmis, t.y. efektyviai kovoja su mikroorganizmais, neigiamai veikiančiais odą, žarnyną bei kitus vidaus organus. Be to, raudonėlis stimuliuoja baltųjų kraujo kūnelių gamybą bei greitina medžiagų apykaitą, todėl padeda greičiau atsigauti nuo ligų ir infekcijų.
Spalva ir skonis gali skirtis, nes tai yra produktas, kuris priklauso nuo sezoninių svyravimų.
! Svarbu subalansuota ir įvairi mityba bei sveikas gyvenimo būdas.