Prekės kodas: Avieciu-milteliai-stiklainelyje-80
Turimas kiekis: Prekė sandėlyje
Kilmės šalis: Lietuva
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Turi Rakto skylutės ženklą | Veganiškas | Tinka žaliavalgiams (Raw) | Be laktozės |
Be gliuteno |
Nepridėta druskos |
Nepridėta cukraus |
Be GMO | Šeimos verslas |
Maistingumo deklaracija: | |
---|---|
100 g produkto energetinė vertė: |
1448 kJ/346kcal |
Baltymai | 7 g |
Angliavandeniai | 69,5 g |
iš kurių cukrų |
38,9 g |
skaidulinės medžiagos |
13,9 g |
Riebalai | 6,5 g |
Referencinis vidutinio suaugusio asmens vartojimo kiekis (8400 kJ/ 2000 kcal).
1 a.š. aviečių miltelių = 100 g šviežių aviečių uogų
Sudedamosios dalys: 100% džiovintos aviečių uogos.
Kilmės vieta: Lietuvos ūkis.
Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.
NAUDOJIMAS: 1-2 arbatinius šaukštelius aviečių uogų miltelių berkite į vandenį, kokteilius, košes, jogurtą. Rekomenduojama dienos norma – 1-2 arbatiniai šaukšteliai.
Panaudojimo būdai: karštiems ir šaltiems gėrimams, šaltai arbatai, arbatai ir užpilams, gėrimams su pienu, jogurtu, kokteiliais, plaktai grietinėlei; ledams, šerbetams, ledų gaminiams; desertams, šaltiems desertams, pudingams, kremams; saldiems ir sūdytiems pyragaičiams, kepiniams, pyragams, biskvitams; pyragų ir saldėsių ingredientams, glajams, kremams ir užpildams, šokoladui, vaisių želė, cukruotiems riešutams, saldainiams; dietiniams patiekalams, kūdikių maistui, papildams; džemams ir marmeladams.
Aviečių uogų milteliai labiausiai tinka su desertiniais produktais (jogurtu, ledais, varške). Taip pat rekomenduojame, dėti į glotnučius.
RECEPTAS: "Širdingas kokteilis" Suplakame 2 didelius bananus (galima pakeisti 2 kriaušėmis), 1 a.š. aviečių miltelių, 240 ml vandens arba kokosų vandens. Gautą kokteilį išpilstome į stiklines ir papuošiame citrininės melisos milteliais (0,5 a.š.). Avietės, dėl sudėtyje esančio didelio kiekio mineralinių druskų, teigiamai veikia širdies ritmą.
Apie avietes: Avietės yra valgomų uogų rūšis kilusi iš rožių šeimos. Įdomus faktas, kad vidutinio dydžio avietės uoga turi net 100-120 sėklyčių.
Aviečių uogos sunoksta vasaros ir rudens mėnesiais, o šviežių uogų galiojimo laikas yra labai trumpas. Dėl šių priežasčių jas geriausia suvartoti iš karto nusipirkus. Avietėse yra daugiau vitamino C nei apelsinuose, jos turi folio rūgšties, daug skaidulų, mažai kalorijų.
Spalva ir skonis gali skirtis, nes tai yra produktas, kuris priklauso nuo sezoninių svyravimų.
! Svarbu subalansuota ir įvairi mityba bei sveikas gyvenimo būdas.