Prekės kodas: ECO50PETR
Turimas kiekis: 741
Kilmės šalis: | ES |
Produkto vertė
EKOLOGIŠKAS - Turi Rakto skylutės ženklą - Veganiškas - Tinka žaliavalgiams (RAW) - Be gliuteno - Nepridėta druskos - Nepridėta cukraus - Be GMO
Maistingumo deklaracija: 100 g produkto energetinė vertė: |
|
Eterinis aliejus: |
|
Apiolis |
22 % |
Vitaminas C | 300 mg (203 %*) |
Provitaminas A | 204 %* |
Vitaminas E | 35 %* |
Vitaminas B1 | 11 %* |
Vitaminas B2 | 72 %* |
Vitaminas B3 | 40 %* |
Riegalai | 4,4 g |
Baltymai | 22,4 g |
Selenas |
42 %* |
Kalcis |
147 %* |
Geležis | 544 %* |
Cinkas | 32 %* |
Fosforas | 35 %* |
Kalis | 109 %* |
Magnis | 62 %* |
Manganas | 525 %* |
Varis | 32 %* |
*Procentais nuo bendro riebalų rūgščių kiekio. Referencinis vidutinio suaugusio asmens paros vartojimo kiekis (8400 kJ/ 2000 kcal).
1 a.š. petražolių lapų miltelių = 100 g šviežių petražolių lapų
Sudedamosios dalys: 100% džiovinti petražolių lapai.
Gamintojas: UAB "Kvalitetas".
Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.
LT-EKO-001
NAUDOJIMAS: 0,5-1 arbatinį šaukštelį petražolių lapų miltelių berkite ant salotų, į košes, troškinius, padažus, konditerinius gaminius. Rekomenduojama dienos norma – 0,5-1 arbatinis šaukštelis.
Panaudojimo būdai: paruoštiems patiekalams; daržovių, mėsos, žuvies konservavimui; salotų padažams; lydytam sūriui; įdarytiems tešlos gaminiams; ryžiams; makaronams; pyragams; picoms; kepiniams; duonai; užpildams; šviežiems, šaldytiems, pasterizuotiems, džiovintiems padažams; marinatams; produktų spalvinimui.
Apie petražoles: Net valgant petražoles nedideliais kiekiais, jos turi daug sveikatai naudingų medžiagų, kadangi jose gausu eterinių aliejų ir antioksidantų. Dėl to dažnai jos vadinamos supermaistu.
Petražolės naudingos kūnui vartojant įvairiais būdais: petražolių eterinis aliejus liaudies medicinoje šimtmečius buvo naudojamas kaip natūralus detoksinis vaistas, diuretikas, antiseptikas ir priešuždegiminė priemonė. Šiandieniniai tyrimai tik patvirtina petražolių naudą, kuri buvo žinoma nuo seno.
Įspūdingą petražolių naudą sveikatai daro jų veikliosios medžiagos, įskaitant fenolio junginius, antioksidantus, flavonoidus, eterinius aliejus, įvairias maistines medžiagas, tokias kaip vitaminai K, C ir A.
Petražolės yra natūralus augalas, kurį, dal visų turimų savybių, reikėtų įtraukti į savo mitybos racioną.
Spalva ir skonis gali skirtis, nes tai yra produktas, kuris priklauso nuo sezoninių svyravimų.
! Svarbu subalansuota ir įvairi mityba bei sveikas gyvenimo būdas.