Ingredientai:
- Migdolų miltai, 100 g;
- Spelta pilno grūdo miltų, 60 g;
- Razinos, 50 g;
- Datulių be kauliuko (arba nerafinuoto cukraus), 40 g;
- Migdolų pieno (ar kito augalinio pieno), 60 ml;
- Lukštentų kanapių sėklų (arba sezamų ar kokoso drožlių), 2 v.š.;
- Riešutų sviesto, 3 v.š.;
- Kokoso aliejaus, 3 v.š.;
- Nugesintos sodos, 1 a.š.;
- Prieskoniai:
- 1 a.š. Cinamono
- 1/2 a.š.Kardamono
- 1/2 a.š. Imbiero miltelių
- 1/3 a.š. Muskato
- Žiupsnelio druskos
Paruošimas:
- Sausus ingredientus ir prieskonius sumaišykite.
- Sutrinkite datules su pienu ir sudėkite gautą masę ir likusius ingredientus į bendrą dubenį.
- Gerai išminkykite masę rankomis ir formuokite sausainius (apie 8-10 vnt).
- Kepkite orkaitėje apie 10-12 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Už receptą dėkojame Ajurvedinės mitybos praktikei Astai Gruodei iš Ajurvedinė maisto kultūra.
POKALBIS: Ajurvedinė mitybos kultūra