Prekės kodas: 50SLYV
Turimas kiekis: 1921
Kilmės šalis: | Lietuva |
Produkto vertė:
Turi Rakto skylutės ženklą - Veganiškas - Tinka žaliavalgiams (RAW) - Be gliuteno - Nepridėta druskos - Nepridėta cukraus - Be GMO
Maistingumo deklaracija: | |
---|---|
100 g produkto energetinė vertė: |
1003kJ/240 kcal |
Baltymai | 2,2 g |
Angliavandeniai | 64 g |
iš kurių cukrų |
38 g |
skaidulinės medžiagos | 7,1 g |
Riebalai | 0,4 g |
sočiųjų riebalų rūgščių | <0,01 g |
Druska | <0,01 g |
Referencinis vidutinio suaugusio asmens vartojimo kiekis (8400 kJ/ 2000 kcal).
1 a.š. slyvų miltelių = 100 g šviežių slyvų
Sudedamosios dalys: 100% džiovintos slyvos.
Kilmės vieta: Lietuvos ūkis.
Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.
NAUDOJIMAS: yra švelnaus skonio ir puikiai tinka kokteiliams, košėms, desertams, varškei, jogurtui, blyneliams pagardinti. Rekomenduojama dienos norma yra 1-2 arbatiniai šaukšteliai. Milteliai praturtins jūsų maistą biologiškai vertingomis medžiagomis.
Panaudojimo būdai: karštiems ir šaltiems gėrimams, šaltai arbatai, arbatai ir užpilams, gėrimams su pienu, jogurtu, kokteiliais, plaktai grietinėlei; ledams, šerbetams, ledų gaminiams; desertams, šaltiems desertams, pudingams, kremams; saldiems ir sūdytiems pyragaičiams, kepiniams, pyragams, biskvitams; pyragų ir saldėsių ingredientams, glajams, kremams ir užpildams, šokoladui, vaisių želė, cukruotiems riešutams, saldainiams; dietiniams patiekalams, kūdikių maistui, papildams; džemams ir marmeladams.
Slyvų milteliai labiausiai tinka su desertiniais produktais (jogurtu, ledais, varške). Taip pat rekomenduojame, dėti į glotnučius.
Apie slyvas: Šie skanūs vaisiai turi ne tik daug įvairių maistingųjų medžiagų, bet ir išsiskiria nemenku kiekiu provitamino A, B grupės vitaminais, o vitamino E atsargos lenkia trešnes, vyšnias, apelsinus, mandarinus, kriaušes. Taip pat slyvose gausu kalio, jodo, cinko ir geležies.
Slyvos ypač naudingos turintiesiems kraujagyslių problemų, nes jose yra vitamino K, gerinančio kraujo sudėtį bei užkertančio kelią trombozei, ir vitamino P, stiprinančio tiek stambiųjų arterijų, tiek smulkiųjų kapiliarų sieneles.
Slyvose yra kalio, magnio ir fosforo, šalinančių iš organizmo natrį ir vandenį, todėl naudinga norint normalizuoti vandens pusiausvyrą organizme arba sumažinti kraujospūdį.
Liaudies medicinoje slyvos vertinamos kaip itin naudingos sergant reumatu ir medžiagų apykaitos sutrikimo ligomis, pavyzdžiui, podagra.
Slyvos tinkamos kenčiantiems nuo vidurių užkietėjimo, kadangi pasižymi lengvu vidurių laisvinamuoju poveikiu.
Dėl didelio pektinų, esančių slyvose, kiekio jos gerina žarnyno veiklą, valo organizmą: šalina cholesterolio perteklių, sunkiuosius metalus ir radioaktyviuosius izotopus (džiovintos slyvos net įeina į kai kurių profesijų žmonių privalomą meniu).
Spalva ir skonis gali skirtis, nes tai yra produktas, kuris priklauso nuo sezoninių svyravimų.
! Svarbu subalansuota ir įvairi mityba bei sveikas gyvenimo būdas.
Papildoma informacija | |
---|---|
Spalva | Violetinė |
Svoris | 50 g;100 g |