Lithuanian English
  • Šaltmėtės lapų milteliai - EKOLOGIŠKI, 50 g
  • Šaltmėtės lapų milteliai - EKOLOGIŠKI, 50 g

Prekės kodas: Saltmetes-lapu-milteliai-ekologiski-50

Turimas kiekis: Prekė sandėlyje

Kilmės šalis: Lietuva

  • Šaltmėtė arba Mentha spicata yra malonaus kvapo mėtos rūšis, dažnai randama sveiko maisto produktuose.
  • Šaltmėtėje yra vitaminų, antioksidantų ir gyvybiškai svarbių maistinių medžiagų.
  • Puikus natūralus dažiklis - suteikia švelniai žalią spalvą.
  • Berti į kokteilius, glotnučius ar košę. Puikus skonis su jogurtu, desertais ar ledais.
  • 1 a.š. šaltmėtės lapų miltelių = 100 g šviežių šaltmėtės lapų.
€4.70
Produkto vertė
Ekologiški Turi Rakto skylutės ženklą Veganiškas Tinka žaliavalgiams (Raw) Be laktozės

Be gliuteno

Nepridėta druskos

Nepridėta cukraus

Be GMO Šeimos verslas

 

Maistingumo deklaracija:

100 g produkto energetinė vertė:

 

Eterinis aliejus:

iki 5 %

Mentolis

75 %

Mentonas, mentofuranas, pinenas, limonenas, cineolis, mentolio esteriai su izovalerijono rūgštimi

25 %
Provitaminas A 212 %*
Vitaminas B1 19 %*
Vitaminas B2 84 %*
Niacinas (Vitaminas PP) 33 %*
Riegalai 6 g
Baltymai 19,9 g

Kalcis

149 %*
Geležis 486 %*
Cinkas 16 %*
Fosforas 28 %*
Kalis 55 %*
Magnis 151 %*
Manganas 574 %*
Varis 77 %*

*Procentais nuo bendro riebalų rūgščių kiekio. Referencinis vidutinio suaugusio asmens paros vartojimo kiekis (8400 kJ/ 2000 kcal).

 

 1 a.š. šaltmėtės lapų miltelių = 100 g šviežių šaltmėtės lapų

 

Sudedamosios dalys: 100% džiovinti šaltmėtės lapai.

Kilmės vieta: Lietuvos ekologinis ūkis.

Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.

 

NAUDOJIMAS: 0,5-1 arbatinį šaukštelį šaltmėtės lapų miltelių berkite ant salotų, į košes, troškinius, padažus, konditerinius gaminius, desertus. Rekomenduojama dienos norma – 0,5-1 arbatinis šaukštelis.

Panaudojimo būdai: paruoštiems patiekalams; daržovių, mėsos, žuvies konservavimui; salotų padažams; lydytam sūriui; įdarytiems tešlos gaminiams; ryžiams; makaronams; pyragams; picoms; kepiniams; duonai; užpildams; šviežiems, šaldytiems, pasterizuotiems, džiovintiems padažams; marinatams; produktų spalvinimui.

 


 

 
Šaltmėtės lapų miltelių GAMYBOS PROCESAS: Mūsų paprastas gamybos procesas garantuoja aukštą produkto kokybę ir maksimaliai išsaugomą šaltmėčių naudą.
Procesas:
  1. Ekologiškai užaugintos šaltmėtės
  2. Rankomis surinktos ir atrinktos
  3. Džiovinamos žemoje temperatūroje išlaikant kone visus vitaminus ir mineralus
  4. Džiovinti šaltmėčių lapai sumalami patogiam vartojimui!
Jūs gaunate 100% džiovintus šaltmėčių lapus ir nieko daugiau. 
 

Apie šaltmėtes: Šaltmėtė arba Mentha spicata yra malonaus kvapo mėtos rūšis, dažnai randama sveiko maisto produktuose. Dėl teigiamų gydomųjų savybių ji dažnai naudojamas medicinoje.

Šaltmėtėje yra vitaminų, antioksidantų ir gyvybiškai svarbių maistinių medžiagų. Jos aromatas labai panašus į pipirmėtės. Šaltmėtėje yra mažiau mentolio nei pipirmėtėje, tačiau joje gausu limoneno ir cineolio. Ji saldesnio skonio nei pipirmėtė.

Dėl gausos naudingų savybių sveikatai šaltmėtės naudojamos įvairiomis formomis: šviežios, džiovintos ar kaip eterinis aliejus. Žmonės naudoja šaltmėtes, kad palengvintų pykinimo, nevirškinimo, dujų kaupimosi, galvos, dantų, mėšlungio ir gerklės skausmo simptomus. Šaltmėtės gali palengvinti virškinimo problemų simptomus, atpalaiduodamos skrandžio raumenis, mažindamos pykinimo ir kitas virškinimo problemas.


 

Spalva ir skonis gali skirtis, nes tai yra produktas, kuris priklauso nuo sezoninių svyravimų.

! Svarbu subalansuota ir įvairi mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

Parašyti atsiliepimą
Rašyk
Skambink