Džiovintos miško spanguolių uogos, 50 g

Naujiena

Prekės kodas: 50SPMUO

Turimas kiekis: 1000

  • Spanguolės (Vaccinium Macrocarpon) yra pripažintos kaip super maistas dėl didelio maistinių medžiagų ir antioksidantų kiekio.
  • Dėti į kokteilius, glotnučius ar kepinius. Puikus skonis su jogurtu, varške ar koše.
  • 1 a.š. džiovintų spanguolių = 100 g šviežių spanguolių uogų.
€668 su PVM
Turite klausimų apie šią prekę? Klauskite
Kilmės šalis: Lietuva

Miško spanguolių uogos yra natūralus vitaminų ir antioksidantų šaltinis, padedantis palaikyti bendrą organizmo gerovę. Jose esantis vitaminas C prisideda prie normalios imuninės sistemos veiklos ir padeda mažinti nuovargį. Skaidulos palaiko normalią virškinimo sistemos funkciją ir gerina medžiagų apykaitą. Antioksidantai padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos. Dėl natūraliai gaivaus skonio jos puikiai tinka įvairiems kokteiliams, košėms ar kepiniams pagardinti.

 

Kodėl verta rinktis MIŠKO SPANGUOLES?

  • Imunitetas: uogose esantis vitaminas C prisideda prie normalios imuninės sistemos veiklos ir padeda mažinti nuovargį.
  • Detoksikacija: pasižymi stipriomis antioksidacinėmis ir antibakterinėmis savybėmis, kurios padeda iš organizmo pašalinti toksinus ir palaikyti sveiką šlapimo takų sistemą.
  • Gera nuotaika: miško spanguolių natūralus rūgštokas skonis gali suteikti žvalumo ir energijos dienos eigoje.
  • Virškinimas: uogose esančios skaidulos padeda palaikyti normalią virškinimo sistemos veiklą.
  • Papildomi privalumai: 100% augalinės kilmės, be dirbtinių priedų. Tinka vegetarams, veganams, žaliavalgiams.
  • Koncentruota: 1 arbatinis šaukštelis džiovintų uogų atitinka 100 g šviežių miško spanguolių – maksimalus naudingų medžiagų kiekis kiekviename šaukštelyje.

 

Maistingumo deklaracija:

 

100 g produkto energetinė vertė:

1363 kJ/324 kcal
Baltymai 3 g
Angliavandeniai 82 g

iš kurių cukrų

30 g

skaidulinės medžiagos

21 g
Riebalai 3 g

iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių

0,3 g
Druska <0,01 g
Askorbo rūgštis 46,98-57,83 mg
Tokoferolis 1,56-1,50 mg
Tiaminas 0,32-0,27 mg
Riboflavinas 0,23-0,40 mg
Gliukozė 74-82 %
Fruktozė 16,24 %
Sacharozė <0,4 %
Fosforas 1-4 mg
Kalis 24-30 mg
Kalcis 3-5 mg
Magnis 3-7 mg
Geležis 0,16-0,40 mg
Natris 4-6 mg
Cinkas 0,02-0,04 mg
Manganas 0,3-0,10 mg
Azotas 10,4-65 mg
Varis 0,13-0,20 mg

Referencinis vidutinio suaugusio asmens vartojimo kiekis (8400 kJ/ 2000 kcal).

 

Sudedamosios dalys: 100% džiovintos miško spanguolių uogos.

Kilmės vieta: Lietuva.

Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.

 

NAUDOJIMAS: 

  • Gėrimams – berkite į kokteilius ar arbatą.
  • Jogurtui ir košėms – pagardinkite košę, jogurtą ar varškę.
  • Kepiniams – įmaišykite į blynų, keksiukų ar duonos tešlą.
  • Sveikatos stiprinimui – sumaišykite su medumi ar vandeniu ir vartokite kaip natūralų imuniteto stiprintoją.

Rekomenduojama dienos norma – 1-2 arbatiniai šaukšteliai.

Lengvai įtraukite miško spanguoles į savo mitybą ir praturtinkite patiekalus maistinėmis medžiagomis.

 

Apie spanguoles: Spanguolės (Vaccinium Macrocarpon) yra pripažintos kaip super maistas dėl didelio maistinių medžiagų ir antioksidantų kiekio. Spanguolės yra tos pačios šeimos kaip mėlynės ir bruknės.

Spanguolėse gausu vitamino C ir skaidulų, turinčių daug fito maistinių medžiagų, kurios yra būtinos visapusiškam sveikatingumui. Be to, jose yra įvairių cheminių medžiagų, kurios padeda palaikyti normalią dantų būklę, mažina riziką šlapimo takų infekcijoms ir uždegiminėms ligoms susidaryti.

Spanguolių uogos labai vertinamos dėl didelio antioksidantų ir natūralių konservuojančių medžiagų kiekio. Jos kaupia daug biologiškai svarbių medžiagų: antocianinų, proantocianidinų, flavonolių, fenolinių rūgščių. Šie junginiai pasižymi antikancerogeninėmis, antimutageninėmis, antiradiacinėmis ir uždegimą slopinančiomis savybėmis, saugo ląsteles nuo laisvųjų radikalų poveikio.

Bendras antocianinų kiekis spanguolių uogose varijuoja nuo 2,38±0,01 mg/g, bendras fenolinių junginių kiekis spanguolių uogose varijuoja nuo 10,61±0,11 mg/g. Spanguolių uogose randama askorbo rūgštis (46,98–57,83 mg/100 g), tokoferolis (1,56–1,50 mg/100 g), tiaminas (0,32–0,27 mg/100 g), riboflavinas (0,23–0,40 mg/100 g), folio rūgštis, amino rūgštys. Cukrai: gliukozė (74–82 proc.), fruktozė (16–24 proc.) ir maži kiekiai sacharozės (<0,4%). Makro ir mikroelementai fosforo (1–4 mg/100 g), kalio (24–30 mg/100 g), kalcio (3–5 mg/100 g), magnio (3–7 mg/100 g), geležies (0,16–0,40 mg/100 g), natrio (4–6 mg/100 g), cinko (0,02–0,04 mg/100 g), mangano (0,3–0,10 mg/100 g), azoto (10,4–65,0 mg/100g) , vario (0,13–0,20 mg/100g). Makro ir mikroelementai svarbūs žmogaus organizmui: kaulams, dantims, raumenims, hormonų funkcijoms, elektrolitų balansui, deguonies pasisavinimui.


 

Spalva ir skonis gali skirtis, nes tai yra produktas, kuris priklauso nuo sezoninių svyravimų.

! Svarbu subalansuota ir įvairi mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

Parašyti atsiliepimą
Susijusios prekės
2 įvertinimai
Juodųjų serbentų uogos - vitamino C šaltinis. Turi daug antioksidantų. Galite uogas tiesiog v..
€295
70
1 įvertinimai
100% ekologiški džiovinti ananasų griežinėliai. Puikus, sveikatai palankus užkandis. Pasižymi..
€432€508
240
5 įvertinimai
100% ekologiškos džiovintos mangų skiltelės. Puikus, sveikatai palankus užkandis. Mangai yra ..
€402€473
241
0 įvertinimai
Mėlynėse gausu antioksidantų, tokių kaip antocianinas, vitaminų A, C, E, B, vario, seleno, geleži..
€595
287
Neseniai žiūrėtos Visos prekės
Spanguolės (Vaccinium Macrocarpon) yra pripažintos kaip super maistas dėl didelio maistinių medži..
€668
Rašyti
Skambinti