Tilapia kepta orkaitėje

Tilapia kepta orkaitėje
Publikuota 2023-08-09 Skaitė 4518

"Tai vienas iš paprasčiausių būdų kaip paruošti Tilapia orkaitėje, kuris nereikalaus daug pastangų, nei specialių gaminimo įgūdžių! Pasijausite kaip restorane! Viskas super paprasta, nereikalauja daug ingridientų ir daug laiko pasiruošiant. Man skaniausia - kai ši žuvis neperkepa - aš ją kepu nuo 20 iki 30 minučių - priklauso kokį kiekį gaminu. Jei kepuosi tik sau - užtenka ir 15 minučių įkaitintoje orkaitėje." - Indrė, "Skaniai ir lengvai" tinklaraščio kūrėja.

 

Ingredientai:

  • 4 Tilapios filė be kaulų ir odos (galima naudoti ir ne filė)
  • 1.5 citrinos - kiekis priklauso nuo citrinų dydžio - jeigu didesnė užteks ir 1
  • 4-5 česnako skiltelių (vėl orentuokitės į žuvies kiekį 1 Tilapijai - 1 skiltelė česnako)
  • 100-150 g sviesto


Prieskoniai:

  • džiovintas raudonėlis
  • paprikos milteliai (tik ne rūkytos)
  • druska pagal skonį
  • juodieji pipirai pagal skonį


Iškepus galite pabarstyti krapais ar petražolėmis.

 

Paruošimas:

  • Tilapios filė padenkite paprikos milteliais, nepabijokite uždėti šiek tiek daugiau, nes jie puikiai dera su šia žuvimi. Žuvį pabarstykite druska - geriau šiek tiek mažiau, nes jei truks, galėsite užsiberti valgydami. Užberkite juodujų pipirų ir džiovinto raudonėlio. Viską gerai įtrinkite ranka ir dėkite į kepimo indą. Aš žuvį dažniausiai dedu į kepimo indą ir tada joje uždedu prieskonius, taip išvengiu daug indų plovimui.
  • Išspauskite česnaką, jei neturite česnako spaudyklės galite jį smulkiai supjaustyti gabaliukais. Česnakui tolygiai padenkite žuvį.
  • Pusė citrinos išspauskite - sultis naudosime padažui. Sviestą išlydikite, sumaišykite jį su citrinos sultimis. Šiuo padažu apipilkite žuvį.
  • Ant žuvies uždėkite kelias riekeles citrinos, bet nepersistenkite su ja, nes citrinos sulčių jau yra padaže.
  • Kepkite 180° laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių, kepimo trukmė priklauso nuo to, kiek žuvies kepsite.
  • Iškepusią žuvį pabarstykite šviežiomis kapotomis petražolėmis ar krapais. Patiekite kartu su ryžiais.
  • Sviesto ir citrinos sulčių padažiuku apšlakstyti iškeptą žuvį.

Skanaus!

 

Recepto autorė: Indrė Denisovienė, "Skaniai ir lengvai" tinklaraščio kūrėja.

POKALBIS: Skanu, lengva, spalvota

Taip pat skaitykite
2020-01-17
Ingredientai: 400 ml vandens 1 v. š. burokėlių miltelių 1 v. š. morkų miltelių 1 v. š. t...
2023-04-05
Šios salotos tikra vitaminų bomba - traškios, gaivios ir labai skaniai kvepiančios salotos tikrai nu...
2023-04-06
Ingredientai: 200 g saldaus pieno sūrio (panyro); 200 g špinatų (arba 20 g špinatų miltelių)...
2023-04-21
Ingredientai: ​Varškė 9 %, 200 g; Cukinija, 100 g; Spelta pilno grūdo miltai, 2 v.š.; Br...
2023-04-21
Ingredientai: Avinžirniai, 200 g Moliūgo milteliai, 2 a.š. Kalendros sėklos grūstos, 1/2 a...
2023-05-19
Ingredientai: 1 porcija: Pomidorai, 100 g Agurkai, 50 g Ridikėliai, 30 g Bazilikas, 5...
2023-05-29
Ingredientai: 2-3 porcijos Spelta kruopos (virtos arba išbrinkintos termose), 100 g Pomid...
2023-05-29
Ingredientai: 4-5 porcijos 500 g mažų burokėlių 150 g speltos kruopų 100 g salotų su ru...
Susijusios prekės
Sudedamosios dalys: 100% džiovinti ir sutraiškyti raudonėlio žiedai ir lapai. Gausu vita..
€200
209
Rašyk
Skambink