Ingredientai:
 
	- 200 g sviesto;
 
	- 200 g avinžirnių miltų;
 
	- 100 g kokoso žiedų cukraus arba datulių;
 
	- 2 v.š. kerobo;
 
	- Saujelė pakepintų graikiškų riešutų arba kitokių riešutų;
 
	- 1/2 a.š. kardamono;
 
	- 1/2 a.š. imbiero miltelių;
 
	- 1/3 a.š. muskato;
 
	- Uogų milteliai apvoliojimui.
 
 
Paruošimas:
	- Puode ištirpiname sviestą, sudedame avinžirnių miltus ir maišome kol avinžirnių miltai pradės ruduoti ir skleisti riešutų aromatą (užtruks apie 15 - 20 min.).
 
	- Pasklidus riešutų aromatui, suberiame cukrų, keroba ir prieskonius, dar šiek tiek pakaitiname maišydami, kad  masė būtų tolygi ir ištirptų cukrus.
 
	- Suberiame riešutus, vėl gerai sumaišome ir paliekame visą masę atvėsti, kad galėtume formuoti rutuliukus.
 
	- Formuojame norimo dydžio rutuliukus ir apvoliojame juos uogų milteliuose, kokoso ar šokolado drožlėse.
 
	- Laikome šaldytuve, kad sukietėtų apie 1 val.
 
	- Pagamintus laikyti šaldytuve.
 
 
Už receptą dėkojame Ajurvedinės mitybos praktikei Astai Gruodei iš Ajurvedinė maisto kultūra.
POKALBIS: Ajurvedinė mitybos kultūra